Top

IONIQ Car Sharing op Ameland

Gratis in een energiezuinige auto op Ameland rijden: dat kan nu dankzij IONIQ Car Sharing op Ameland. Binnen afzienbare tijd wil het Waddeneiland helemaal zelfvoorzienend zijn in energie. Hyundai draagt zijn steentje bij aan de verduurzaming van Ameland door vier energiezuinige Hyundai’s IONIQ op het Waddeneiland te plaatsen. Gebruikmaken van een van de auto’s is heel eenvoudig: je hebt alleen een geldig rijbewijs nodig!

Auto's?

Twee Hyundai’s IONIQ Electric en
twee Hyundai’s IONIQ Hybrid.

Voor wie?

Gratis voor alle gasten van
de twee locaties.

Hoe?

Als gast van Vakantiepark Klein Vaarwater of Camping Roosdunen kun je een Hyundai IONIQ reserveren bij de receptie van het vakantiepark waar je verblijft. Je kunt ook telefonisch of per mail contact opnemen met jouw locatie. Zorg dat je je rijbewijsnummer en de geldigheidsdatum van het rijbewijs bij de hand hebt! Je reserveert een van de Hyundai’s IONIQ voor maximaal drie uur.

Voordelen?

Hoe meer mensen gebruikmaken van een van deze energiezuinige auto’s, hoe meer mensen hun eigen auto laten staan. Zo gaan we stap voor stap naar een duurzamer Ameland!

Kosten?

IONIQ Car Sharing is gratis voor alle gasten van
Vakantiepark Klein Vaarwater en Camping Roosdunen.

Ontdek alle Hyundai’s IONIQ

Hyundai IONIQ Hybrid

vanaf € 417,- p/m Consumentenprijs vanaf € 26.995,-

Hyundai IONIQ Hybrid Meer informatie

Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid

vanaf € 438,- p/m Consumentenprijs vanaf € 31.695,-

Hyundai IONIQ Hybrid Meer informatie

Hyundai IONIQ Electric

vanaf € 593,- p/m Consumentenprijs vanaf € 36.995,-

Hyundai IONIQ Hybrid Meer informatie

Duurzaam
Ameland

In 2007 besloot de gemeente Ameland dat het eiland in de toekomst volledig zelf in zijn energiebehoefte moet kunnen voorzien. Het Waddeneiland wil dus niet meer afhankelijk zijn van bijvoorbeeld aardgas en elektriciteit van het vasteland. Om zelfvoorzienend te worden in energie, werkt de gemeente Ameland nauw samen met verschillende partijen, waaronder Vakantiepark Klein Vaarwater en Camping Roosdunen op het Waddeneiland. Binnen enkele jaren wil het Waddeneiland ten opzichte van de rest van Nederland een voorsprong van vijftien tot twintig jaar hebben opgebouwd in de overstap van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energiebronnen zoals zonne- en windenergie.